Jeg vil være alene

HVAD FANDEN ER “HJEM” EGENTLIG?

Jeg har gået og tænkt over det her indlæg i noget tid, men jeg har ikke rigtig vidst, hvordan jeg skulle skrive det… Nu prøver jeg bare, for mine fingre har det altid med at finde deres egen vej på tastaturet, når først jeg går i gang 😉

Jeg lavede en af de der instagram-spørgerunder den ene dag… I kender dem godt, alle laver dem. De er efterhånden det, de unge ville kalde “mainstream”. Eller, det ved jeg faktisk overhovedet ikke, om de ville, men det gjorde man, den gang jeg var ung, haha!

Et af de spørgsmål, der ofte går igen, når jeg laver disse, er, hvor jeg føler mig mest hjemme: på Fyn, hvor jeg er vokset op eller i København, som jeg har valgt at flytte til. Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, og det får mig altid til at reflektere over min tilværelse og mine omgivelser.

Svaret er nemlig København. Den dårlige samvittighed rammer mig hver eneste gang, jeg siger eller skriver det, men det gør ikke sagen mindre sand. Jeg føler mig mest hjemme her. Det er virkelig underligt at se sort på hvidt, for jeg kan ikke lade være med at føle, at jeg “burde” svare Fyn… Det er jo der, jeg voksede op, det er der, min familie bor, det er der, jeg har levet det meste af mit efterhånden 24 årige liv.

Alligevel er det København, der vinder.

Jeg har svært ved at sige præcis hvorfor, men det er sådan, det er. Jeg savner min familie hver eneste dag. Jeg har lige haft min mor i røret, og jovist; jeg mærker da et stik af hjemve, når jeg hører hendes stemme, men i dag slog det mig hvorfor:  det er jo ikke Fyn, jeg savner, men hende. Den følelse, jeg får, når jeg er sammen med min mor – det er dén, jeg længes efter. Den følelse, som København giver mig, er den, der får mig til at føle mig hjemme. Pludselig gik det op for mig, at hjem ikke nødvendigvis er et sted, men mere et “state of mind”. En slags tilstand, om man vil. Det er altså dét, der gør, at jeg vælger København hver gang.

Jeg synes, det er dejligt at være på Fyn og besøge mine kære, men jeg synes eddermame også, det er dejligt, når turen går mod Københavnstrup igen. Man vælger nemlig selv sit hjem.

Andre, der har lignende erfaringer? Og gav mit ævl overhovedet mening for jer?

Kram

Kat♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg vil være alene