Hjem, kære... Angst?

Nemme tips til en grønnere hverdag

Jeg er på ingen måde perfekt. Slet ikke når det kommer til miljøet og “den grønne bølge”, som man jo helst skal være en del af i dag – og helst også poste en masse om på instagram, ellers gælder det ikke 😉

Alligevel synes jeg, vi skal hjælpe hinanden med at passe bedre på vores dejlige planet. Vi har trods alt kun én, så lad os lige stå sammen og bevare den efter bedste evner. Vi gider ikke være de der douchebags, der efterlader en halvsmadret jord til vores efterkommere, vel? I thought so! Derfor vil jeg dele mine bedste råd omkring, hvordan man ved små, simple tiltag kan være med til at gøre ens hverdag liiiidt mere grøn. Lidt er bedre end intet, ikke? Let’s get this party started.

1. Plastik

Plastik fylder uhyggeligt meget i vores hverdag… Poser, emballage, flasker; you name it. Jeg prøver efter bedste evne at skære ned på mit forbrug i dagligdagen. Fx. har jeg altid en pose med, når jeg handler. På den måde sparer jeg både penge, da jeg ikke behøver at købe en ny, og jeg bidrager en smule (ikke meget, men altså) til hele den her genbrugstrend.

I Danmark er vi også så heldige, at vi har et retursystem. Vi har mange ganske velfungerende flaskeautomater i stort set alle danske supermarkeder, hvor vi – udover at have en åbenlys mulighed for korrekt returnering – kan få penge for at aflevere vores tomme flasker. De kan altså bruges igen, venner, så ingen grund til at smide dem i skraldespanden eller naturen.

Hvis du ligesom mig godt kan lide at drikke af sugerør, har jeg et sidste tip til dig. Man kan købe genanvendelige varianter rigtig mange steder, både i fysiske butikker og på nettet. På den måde nedsætter du både dit forbrug af sugerør OG støtter genbrug. What’s not to like?

2. Kød

Jeg siger på ingen måde, at vi skal blive vegetarer og veganere allesammen – overhovedet ikke. Dog er kød en af de største syndere, når det kommer til udledning af CO2, En ide kunne derfor være at inkorporere flere kødfri/mindre kødfyldte retter i hverdagen. Der findes et hav af lækre vegetareretter – det er kun fantasien, der sætter grænser.

3. Transport.

Personligt tager jeg altid enten cyklen eller offentlig transport, når muligheden er der. Selvfølgelig behøver du ikke at skille dig af med din bil, men en ide kunne være at tage tog/bus eller måske endda cykel på de kortere distancer. Det har aldrig skadet nogen.

Jeg skal bestemt ikke sige mig fri fra selv at være et miljøsvin, når det kommer til at rejse. Jeg er rejseglad helt ind til benet, og stod det til mig, rejste jeg minimum én gang om måneden. Dog kan man ikke komme uden om det faktum, at fly forurener uhyggeligt meget. Heldigvis kan man rejse på et hav af andre måder. I efteråret rejste min kæreste og jeg med Flixbus til Amsterdam, og selvom det tager lidt længere tid at rejse rundt med bus, så forløb det faktisk ganske gnidningsfrit. Desuden var det en hel del billigere, end det ville have været med fly. Jeg ved, de kører i nærmest hele Europa, så hvorfor ikke benytte sig af muligheden for at se en masse flot landskab og ovenikøbet spare penge.

4. Madspild

En ting, jeg har lært en del om under min uddannelse, er madspild. Rettere sagt hvordan man kan undgå det. Personligt HADER jeg, når mad går til spilde. Jeg sørger altid for ikke at købe mere, end jeg kan spise. Har jeg mulighed for det, fryser jeg madvarer ned, hvis jeg kan se, det kommer til at knibe med at spise dem inden udløbsdatoen. Så har jeg altid til en anden god gang. Jeg gemmer desuden altid eventuelle rester enten til dagen efter (hvor jeg kan have det med i min madpakke eller spise det til aftensmad) eller til en god gang biksemad/tøm dit køleskab-ret. Der er penge at spare, og det siger man vel aldrig nej til?

5. Tøj

Som mange andre unge mennesker ELSKER jeg at få nyt tøj. Jeg er dog blevet langt mere opmærksom på mit forbrug det seneste år. Jeg fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet; jeg vil hellere have én mega lækker trøje end tre semiflotte af slagsen. Derudover er jeg også blevet rigtig glad for genbrugsforretninger, hvor man tit kan finde en masse lækkert til nærmest ingen penge.

Jeg giver også altid mit aflagte tøj til genbrug. Der står en masse containere rundt omkring, som er nemme at smide sit brugte tøj i. På den måde kan en masse andre få glæde af noget, du alligevel er træt af.

Hvad er jeres bedste miljøtips?

Kram

Kat♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjem, kære... Angst?